Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi GETAT’ta Tıbbi Sülük Tedavisi Uygulanıyor

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde, ‘Hirüdoterapi’ adı verilen tıbbi sülük tedavisi, kardiyovasküler hastalıklar, kanser hücreleri, immün sistem düzenlemesi, romatizmal hastalıklar ve eklem ağrıları gibi birçok hastalıkta tercih edilen bir yöntem haline geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı ruhsatlı tıbbi sülük yetiştiren ilk üniversite olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, özellikle COVİD-19 sonrası artan kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi seçeneği sunuyor.

‘Çiftliklerde Üretilen Sülüklerin Kullanılması Önemli’

GETAT Müdürü Prof. Dr. Salih Mollahaliloğlu, merkezin Sağlık Bakanlığı mevzuatına uygun olarak kupa tedavisi, sülük tedavisi, akupunktur, ozon, bitkilerle tedavi, osteopati gibi destekleyici tedaviler sunduğunu belirtti. Sülük yetiştiriciliği konusunda bakanlık ruhsatlı ilk üniversite olduklarını vurgulayan Mollahaliloğlu, sülüklerin doğadan toplanması yerine çiftliklerde üretilerek kullanılması gerektiğini söyledi. Çünkü doğadan toplanan sülüklerde hastalık olması durumunda hastaya bulaşabileceğini belirtti.

‘Sülükteki Enzimler Kanın Pıhtılaşmasını Engelliyor’

Prof. Dr. Mollahaliloğlu, halk arasında sülüğün kendi rahatsızlığını bulduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu belirterek, sülüğün akupunktur noktaları kullanılarak tedavi edici özellikler taşıdığını açıkladı. Sülüğün koruyucu sağlık hizmeti olarak da kullanılabileceğini ve içinde bulunan enzimler sayesinde kalp krizini engelleyici etkisi olduğunu dile getirdi.

‘Sülük Enziminde Ağrı Giderici Özellik Bulunuyor’

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde görevli Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Ayhan, tıbbi sülüklerin üretimi, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile laboratuvar çalışmalarının Çubuk yerleşkesinde yapıldığını belirtti. Ayhan, sülüğün kan emmeden önce verdiği sıvıda bulunan protein enzimlerin, antikoagülan, kan sulandırıcı, kas gevşetici, enflamasyon giderici, ağrı giderici gibi özellikler içerdiğini ve tedavi edici etkileri olduğunu açıkladı.

‘Kanser Hücrelerine Uygulandık, Başarılı Sonuçlar Aldık’

Ayhan, yapılan çalışmalar sonucunda sülük enziminin immün sistemi düzenlediğini, otoimmün hastalıklarla mücadelede etkili olduğunu ve kanser hücrelerine pozitif sonuçlar elde ettiklerini belirtti. Sülük tedavisinin gelecekte daha yaygın hale geleceğini ve insanlığa faydalı olacağını umut etti.

Related Posts

Alerjik hastalıkları olanlar için ‘polen’ uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Öğr. Üyesi İhsan Topaloğlu, ülke genelinde artan polen yoğunluğu ile ilgili çocuk, yaşlı ve alerjik hastalığı olanları uyararak, “Saat 05.00-10.00 ile saat 18.00-20.00 arasında polenin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını, kapı ve pencerelerini açmamaları, eve girdiklerinde kıyafetlerini çıkartarak banyo yapmalarını öneriyoruz” dedi.

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.

60 yaşın üstündeyseniz bunu yapmayı bırakın, ölüm riskini yüzde 26 artırıyor!

Uzmanlar, 60 yaş ve üzeri bireylerin sosyal izolasyona girmesinin, yalnızlığın yol açtığı fiziksel ve zihinsel yıpranma nedeniyle ölüm riskini yüzde 26 oranında yükselttiğini açıkladı.

Uzmanı uyardı: Sadece akciğeri değil, çocukların zekasını da etkiliyor

Barselona Küresel Sağlık Enstitüsü’nün araştırması ve uzman görüşleri, hava kirliliğinin çocukların beyin gelişimi, dikkat ve öğrenme fonksiyonları üzerindeki olumsuz etkilerini gözler önüne seriyor

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına bir haftada 551 bin 980 kişi katıldı

“İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyasına bir haftada 551 bin 980 kişi katıldı

Uzmanı uyardı: Yazın cilt sağlığı ihmal edilmemeli, birçok cilt sorunu tetiklenebilir!

Uzmanı uyardı: Yazın cilt sağlığı ihmal edilmemeli, birçok cilt sorunu tetiklenebilir!