AKSUNGUR’dan yerli motor ile 40 bin feet irtifa rekoru

Gündem

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), AKSUNGUR’un TEI tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen PD170 motoruyla gerçekleştirdiği uçuşta büyük bir başarı elde ettiğini duyurdu. Bu uçuşta AKSUNGUR, 40.000 feet yüksekliğe ulaşarak TEI-PD170 motorunun en yüksek irtifa testini başarıyla tamamladı.

Yerli Kamera ve Batarya da Test Edildi

Ayrıca, bu uçuş sırasında, ASELSAN tarafından geliştirilen milli kamera AF500 ve ASPİLSAN’ın ürettiği milli ısıtıcılı batarya da AKSUNGUR ile birlikte en yüksek irtifaya ulaşarak test edildi, böylece yerli teknoloji ürünlerinin gücü bir kez daha ortaya konulmuş oldu.

“Her Başarıyla Geleceğe Güçlü Adımlarla İlerliyoruz”

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AKSUNGUR’un 40.000 feetlik uçuşuyla yeni bir başarıya imza attığını belirterek, “Her elde ettiğimiz başarıyla daha da yükseğe çıkıyoruz ve geleceğe güçlü adımlarla ilerliyoruz. Bu başarı, güçlü bir geleceğin teminatıdır. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

Geçtiğimiz hafta, faydalı yüklerle ve yeni yeteneklerle donatılan AKSUNGUR, ASELSAN üretimi LGK81 ve LGK82 mühimmatlarıyla hedefini başarıyla vurmuştu.

Related Posts

Qualcomm Snapdragon 8 Elite 2’nin özellikleri netleşiyor

Qualcomm’un yeni nesil amiral gemisi yonga seti Snapdragon 8 Elite 2 hakkında ilk bilgiler gün yüzüne çıktı. Sektörde güvenilir kaynaklardan biri olan Digital Chat Station’ın sızdırdığı bilgilere göre, Snapdragon 8 Elite 2’nin Eylül ayının …

Eski telefonu güvenli bir şekilde nasıl satışa hazırlarsınız?

Yeni bir akıllı telefon aldığınızda, eski cihazınızı satarak hem bütçenize katkı sağlayabilir hem de elektronik atık miktarını azaltabilirsiniz. Ancak telefonunuzu satmadan önce, kişisel verilerinizin güvenliğini sağlamak için bazı önemli adımları …

Zehre rağmen hayatta kalıyorlar… Tahtakurularında tehlikeli mutasyon

İnsanların kimyasal savaşına karşı dayanıklılık geliştiren bir mutasyon, en istenmeyen yerlerden birinde, yaygın tahtakurusu genomunda keşfedildi.

Bitcoin’de son durum ne? İşte değeri!

Kripto varlıklar, geleceğin para birimi olarak giderek daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle Bitcoin, son dönemde art arda kırdığı rekorlarla yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeyi başardı. Ancak kripto para piyasasının oldukça dalgalı olduğunu ve …

“Yeni rengimiz” Olo’dan doğan ilk boya ortaya çıktı: Ve karşınızda YOLO!

Bilim insanları, kısa bir süre önce Olo ismini verdikleri yeni bir renk keşfettiklerini duyurmuş ve büyük bir tartışmanın fitilini ateşlemişti. Ve şimdi bir ressam, bu rengi kullanarak oluşturduğunu söylediği ilk boya olan YOLO’yu resmi olarak duyurdu.

Anthropic, iki yıl içinde yapay zekanın kara kutusunu açmak istiyor

Yapay zeka teknolojileri her geçen gün daha güçlü hale gelirken, bu sistemlerin nasıl çalıştığı halen tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Anthropic CEO’su Dario Amodei, yayınladığı dikkat çekici bir makalede, bu bilinmezliğin tehlikelerine dikkat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir