Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 1 Mayıs 2025 Perşembe petrol fiyatları

Brent Petrol Fiyatları Düşüşte

Dün 63,34 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 61,06 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 08.23 itibarıyla kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,03 azalarak 61,04 dolara geriledi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 58,15 dolardan alıcı buldu.

İki büyük petrol tüketicisi arasındaki ticaret savaşı ve piyasalardaki artan arz fazlası beklentileri, petrol fiyatlarının düşüşünde etkili oldu.

Ticaret Savaşı ve Düşen Fiyatlar

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan’da birçok ticaret ortağından ithal edilen ürünlere ek vergi uygulayacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından petrol fiyatları düşüşe geçti ve Çin’den gelen misilleme adımının ardından 9 Nisan’da son 4 yılın en düşük seviyesine geriledi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC+ grubu üyesi 8 ülkenin, üretim artışına devam edeceği beklentisi, piyasalardaki arz fazlalığı endişelerini arttırıyor.

Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Kazakistan, Cezayir ve Umman’dan oluşan 8 ülkenin 5 Mayıs’ta üretim miktarını belirlemek üzere toplanması planlanıyor.

Brent petrolde teknik olarak 69,57 doların direnç, 59,11 doların ise destek olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Related Posts

CEO ücretleri, çalışanların maaşlarını 56’ya katladı

Oxfam’ın yaptığı analize göre, küresel ekonomideki CEO maaşları 2024 yılında reel olarak yüzde 50 artarak 4,3 milyon dolara ulaştı. Ortalama çalışan ücretlerinde ise yüzde 1 bile artış yaşanmadı.

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Emek ve dayanışma bilincini millete hizmet anlayışının merkezine yerleştirmiş kadrolar olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin her bir karış toprağında emeği, göz nuru, alın teri olan işçilerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın koşulsuz yanında olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Fiyat makası en çok havuçta

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, nisanda üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 256 ile havuçta görüldüğünü, bunu yüzde 230 ile marul ve yüzde 222 ile kuru soğanın izlediğini açıkladı.

Ekonomik belirsizlik son 5 yılın zirvesinde

OECD’nin yayımladığı verilere göre, küresel ekonomik belirsizlik endeksi Nisan’da bir önceki aya göre yüzde 52 oranında artarak 33,2 puana yükseldi. Veri pandemiden sonraki en yüksek seviye olarak kaydedildi.

Merkez’in TL’yi koruma çabaları sonuçsuz: Fonlama maliyeti dudak uçuklatıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) fonlama maliyeti yılın zirvesine çıkarak yüzde 48,8’e yükseldi.

Merkez bankaları yoğun bir mayıs ayına hazırlanıyor

Dünya ekonomisinde ABD’nin korumacı ticaret politikasının etkileri varlığını sürdürürken, birçok merkez bankası para politikalarını belirlemede son küresel ekonomik gelişmelerin etkisiyle temkinli davranıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir