60 yaşın üstündeyseniz bunu yapmayı bırakın, ölüm riskini yüzde 26 artırıyor!

Yaşlıların Sosyal İzolasyona Girmesi Ölüm Riskini Artırıyor!

Uzmanlara göre, 60 yaşını aşan bireylerin sosyal izolasyona girmesi ölüm riskini yüzde 26 oranında artırabilir.

Gerontolog Eddie Elmer, “The Big 100: The New World of Süper Yaşlanma” adlı çalışmasında yalnızlığın vücutta gözle görülür bir yıpranmaya ve aşınmaya yol açabileceğini belirtiyor.

Dahiliye uzmanı Dr. Rosen Leipzig ise “Dürüst Yaşlanma: Hayatın İkinci Yarısına Bir İçeriden Bakış” kitabında, yaşlılıkta yalnızlığın duygusal ve fiziksel sağlık üzerinde yıkıcı etkiler yarattığını vurguluyor.

Dr. Leipzig’e göre, yalnızlık duygusu depresyonu tetikleyerek intihar düşüncelerini artırabilir.

Yalnızlık, kalp hastalıkları ve felç riskini yükseltmenin yanı sıra demans gelişme ihtimalini de büyüterek fiziksel sağlık açısından da olumsuz etkilere yol açmaktadır. Uzmanlar, yaşlı bireylerin toplumla etkileşiminin desteklenmesi ve sosyal bağların güçlendirilmesinin yaşam kalitesini artıracağını ve hayatta kalma oranını iyileştireceğini belirtmektedir.

Related Posts

Kansere karşı aşı araştırmalarında ilerleme kaydedildi: Beyin tümörlerinde büyük atılım

Kansere karşı aşı araştırmalarında ilerleme kaydedildi: Beyin tümörlerinde büyük atılım

Sıcak havalarda gazlı içecek tüketmek susuzluğu artırıyor

Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.

Ergenlerde madde bağımlılığında aile desteği kritik önem taşıyor

Ergenlik dönemi, kişilerin kimliğini şekillendirdiği, duygusal ve sosyal gelişimin yoğun yaşandığı hassas bir süreç. Bu dönemde yaşanan değişimlerin bazen bağımlılık risklerini de beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yeşilay Bilim Kurulu Üyesi, Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Prof. Dr. Şaziye Senem Başgül, ailelere erken uyarı işaretlerini dikkate almaları ve çocuklarıyla sağlıklı iletişim kurmaları yönünde çağrıda bulundu.

Alerjik hastalıkları olanlar için ‘polen’ uyarısı: Belli saatlerde dışarı çıkmayın, pencere açmayın

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Öğr. Üyesi İhsan Topaloğlu, ülke genelinde artan polen yoğunluğu ile ilgili çocuk, yaşlı ve alerjik hastalığı olanları uyararak, “Saat 05.00-10.00 ile saat 18.00-20.00 arasında polenin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamalarını, kapı ve pencerelerini açmamaları, eve girdiklerinde kıyafetlerini çıkartarak banyo yapmalarını öneriyoruz” dedi.

Sülükle tedavi (Hirüdoterapi) ne işe yarar? Kalp krizi riskini azaltıyor mu? Uzmanı açıkladı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (GETAT) uygulanan sülük tedavisi, kanın pıhtılaşmasına engel olarak kalp krizi riskine karşı alternatif bir tedavi yöntemi sunuyor.

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.